Er zijn een aantal beroepen waar gevaarlijke risico’s zijn voor de werknemers, zoals bouwplaatsen, fabrieken en andere werkplaatsen waar het bedienen van machines een onderdeel van de uit te voeren taken is. Wet- en regelgeving is goedgekeurd door de regering om een veilige omgeving voor werknemers te creëren en om te voorkomen dat er onnodig letsel voortvloeit uit deze werkzaamheden.

Als gevolg van deze regelgeving, is veilige bedrijfskleding vereist bij dergelijke werkplekken, dit heeft weer geleid tot een groot assortiment van verschillende persoonlijke beschermingsmiddelen van allerlei aanbieders. Maar wat zijn de voordelen van het dragen van PBM’s (persoonlijke beschermingsmiddelen)?

 De voordelen van het dragen van werkschoenen.

Werkschoenen of werklaarzen zijn belangrijk voor zowel mannen als vrouwen. Het dragen van dergelijke schoenen biedt bescherming aan werknemers en zorgt voor naleving van de regelgeving. Iedereen die met zware machines, gevaarlijke onderdelen en chemicaliën werkt moet aangepast schoeisel dragen om ervoor te zorgen dat verwondingen of ongevallen niet snel kunnen voorkomen. Deze werkschoenen zin ontworpen om de drager te beschermend tegen elektrische schokken, uitglijden en chemicaliën op de grond. Werkschoenen hebben vaak antislip zolen, een zogenoemde stalen neus die de drager beschermt voor vallende voorwerpen en ook zijn de zolen vaak voorzien van schokbestendige materialen. Andere voordelen van veiligheidsschoenen zijn het volgende:

 Gezondheid van de werknemers.

Het staan voor langere tijden is niet gemakkelijk, vooral voor werknemers die te maken met gevaarlijke of zware dingen. Dat is de reden waarom het noodzakelijk is om veiligheidsschoenen te dragen, om ervoor te zorgen dat er de juiste ondersteuning en houding voor de voeten is.

versleten werkschoenen

Deze werkschoenen zijn niet voor niks gedragen!

 Het voorkomen van rechtszaken.

Werkschoenen dragen is niet alleen gunstig voor de werknemers, maar ook voor eigenaren van het bedrijf. Vooral wanneer het ze behoed voor dure rechtszaken. Dit is onderdeel van de wet en regelgeving die ten allen tijde moet worden gevolgd om te voorkomen dat eventuele ongewenst ongelukken gebeuren. Als het bedrijf niet de wet- en regelgeving niet volgt, en toestaan dat werknemers hun normale schoenen dragen tijdens de werkzaamheden, kunnen ze worden aangeklaagd, en dit is iets dat bedrijfseigenaren niet willen laten gebeuren. Het dragen van beschermende kleding, zoals veiligheidsschoenen, kan helpen bij de bescherming van werknemers tegen eventuele andere ongelukken. Bedrijven moeten ervoor zorgen dat alle medewerkers beschermende kleding tot zijn beschikking heeft wanneer dat nodig is, en dat deze worden gedragen!

 Vele soorten veiligheidsschoenen beschikbaar.

Veiligheidsschoenen zijn beschikbaar in verschillende soorten en veiligheidsklassen waardoor het gemakkelijker voor het bedrijf uit te zoeken is wel het beste passen bij hun werknemers en het werk wat ze uitvoeren.

Werkschoenen met een goede pasvorm kunnen ongevallen voorkomen en tegelijk bescherming bieden van werknemers en bedrijfseigenaren. U wilt zeker niet in een ernstig bedrijfsongeluk terecht komen waardoor u misschien zelfs permanent gehandicapt kan raken, om dit te voorkomen moet u in ieder geval aan de veiligheidsvoorschriften voldoen door het dragen van juiste bedrijfskleding.